Печен боб с ребърца - да си дойдем на думата! Няма душица, която да не се облизва над чинията!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Печен боб с ребърца - да си дойдем на думата! Няма душица, която да не се облизва над чинията!
Печен боб с ребърца - да си дойдем на думата! Няма душица, която да не се облизва над чинията!
3347
Печен боб с ребърца - да си дойдем на думата! Няма душица, която да не се облизва над чинията!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печен боб с ребърца е едно от любимите ястия на семейството ми по всяко време на годината. Нямаме нищо против боба в разгара на лятото и го хапваме с голямо удоволствие! Предлагаме и на вас вкусната рецепта за Боб с ребра на фурна - просто няма човек, който да не я хареса!

Печен боб с ребърца

Продукти:

600 г боб

3 глави лук

600 г пушени ребра

1 супена лъжица сушени подправки за боб

100 мл олио

2 супени лъжици смлян червен пипер

1 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Накиснете боба в студена вода и го оставете за една нощ. На сутринта прецедете боба, залейте отново с вода и го сложете на огъня да заври. Оставете да ври за 5 минути, след което отново прецедете. Отново залейте боба с вода и варете до омекване, като от време на време доливате малко вряща вода, ако е необходимо. Подправете преди края на варенето.

Когато е почти готов, отстранете от котлона. В друга купа нарежете лука, добавете сол, олио и малко вода (половин чаша) и задушете. Намалете котлона, когато водата се изпари, добавете червения пипер и запържете още малко лука на слаб огън.

Включете фурната да загрее до 200 градуса. Прецедете боба, но запазете водата, в която се е варил. Добавете лука и чаша от течността, в която се е варил, след което разбъркайте внимателно. Ако в зърната няма много излишна вода, тогава не го прецеждайте.

Изсипете боба в огнеупорен съд, но внимавайте да не го препълните, за да има място за бавно завиране на боба. Забодете в него нарязаните ребра и печете още поне час. Сервирайте печения боб, когато леко изстине, със салата по избор.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft