Печен нахут със сушени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Печен нахут със сушени домати
Печен нахут със сушени домати
admin
Добавена от: admin
37425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр нахут
1 ч.л сода
2 глави стар лук
4 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
250 гр сушени домати с мазнината към тях, нарязани на тънки ивици
1/2 връзка копър
сокът на 1 портокал и на 1 лимон заедно с кората
зехтин
2-3 дафинови листа
3-4 зрънца карамфил
червен пипер
кимион
сол и черен пипер

Накиснете нахута в купа с вода, в която сте прибавили 1 ч.л сода и го оставете да престои през нощта (най-малко за 8 часа). На следващата вечер прецедете нахута и го изплакнете добре с чиста вода. Посравете го в тенджера, заедно с голямо количество студена вода, прибавете лука, дафиновите листа, зрънцата карамфил и малко зехтин. Оставете нахута да поври около 1 ч 1/2 на среден огън, като отстранявате пяната колкото пъти е необходи мо.
След което прехвърлете нахута в тава и го залейте с 2-3 чаши от бульона от тенджерата. Прибавете и останалите продукти, както и още малко зехтин. Ястието се пече за около 30-35 мин на 180 С в предварително загрята фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft