Патладжанът се нарязва на парчета, поръсва се със сол и се оставя в покой за 15 минути, за да се отдели горчилката. През това време се обелват и нарязват на ситно доматите, лука и чесъна. Фурната се пуска да загрее на 180 градуса. Патладжанът се измива добре и подсушава, след което парчетата се пържат до златисто от двете страни. Отцеждат се върху салфетка. В същата мазнина се задушават лука и чесъна, прибавя се каймата и сместа се пържи при непрекъснато бъркане. Овкусява се с подправи по желание. Към края на пърженето се прибавят доматите и се запържват за още 3-4 минути. Тавата, в която ще печете патладжана, се намазва с олио, вътре се подреждат парчетата патладжан, отгоре на равен слой се разпределя каймата, а върху нея - нарязаната моцарела. Ястието се запича за 20 минути при 180 градуса.
Автор: lakomnik.bg