Когато ядете чесън, неговата сила е толкова силна, че дори след 24 часа тялото ни реагира на тази мощна храна, независимо дали е в диети за отслабване или като естествено лекарство, приготвено за лечение на определени заболявания.
Какво се случва в тялото ви, когато ядете печен чесън?
- 1 час: През първия час чесънът се смила в стомаха и става храна за тялото.
- 2-4 часа: Помага в борбата със свободните радикали и съществуващите ракови клетки в тялото ни.
- 4-6 часа: Метаболизмът на тялото започва да вижда ползите от чесъна и активира процеса за премахване на излишната течност и изгаряне на складираните мазнини в тялото.
- 6-7 часа: Антибактериалните свойства на чесъна, след като попадне в кръвния поток, започват да изпълняват функция срещу бактериите в тялото.
– 6-10 часа: В този период хранителните вещества вече са изиграли роля на клетъчно ниво, предпазвайки от окисление.
– 10-24 часа: След храносмилането (през първия час), чесънът започва процес на дълбоко прочистване в тялото ви, включващ следните процеси:
Ползите от печения чесън се определят от богатия му химичен състав. Продуктът има благоприятен ефект върху различни органични системи и укрепва имунната система.
ПОЛЗИТЕ
- Регулиране нивата на холестерола
- Почиства артериите и предпазва тялото от сърдечни проблеми
– Понижава и подобрява нивата на кръвното налягане
- Повишава естествените защитни сили на организма и засилва имунитета
- В процеса на пречистване, чесънът помага за предотвратяване на тежки метали от тялото ви
– Помага за подобряване на здравината на костите
- Чесънът помага за премахване на умората поради високото си хранително съдържание
– Подобрява атлетичните способности
– Подпомага дълголетието на клетките