Ново проучване установи, че пиенето на чай отключва скрития потенциал на служителите.
Според изследването процесът на приготвяне и пиене на чаша чай подобрява настроението и засилва възможностите за творческо разрешаване на проблемите.
Учени направили проучване за компанията "Юниливър", която произвежда чая "Липтън" и открива верига чайни с марката Т2.
Оказва се, че чай-паузите подобряват настроението, което може да доведе до други ползи като подобрено разрешаване на проблемите, казва ръководителката на изследването Сузане Ейнотер:
"Смятаме, че този ефект се дължи на комбинация от елементи, включително аспекти в приготвянето на чая и вкуса и аромата по време на консумация, както и просто вземането на почивка от други дейности".
Кофеинът и танинът, което е аминокиселина, свързана с релаксацията, допринасят за ползотворните резултати.