2 яйца
1/4 чаша зехтин
2 с.л. балсамов оцет
1 1/2 чаши настъргани тиквички
3 или 4 скилидки чесън, накълцани
2 печени червени чушки, нарязани
1/2 чаша маслини Каламата, на парченца
1/2 чаша сушени домати, нарязани
1/4 чаша пармезан, нарязан на малки парченца
1 1/2 чаши брашно
2 с.л. смес от подправки - босилек, риган, мащерка и пр.
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете подходяща правоъгълна форма за печене с малко мазнина.
Разбийте яйцата, зехтина и оцета. Добавете тиквичките, чесъна, чушките, маслините, доматите и сиренето и разбъркайте, докато се поемат от сместа. Прибавете и брашното, разбърквайки, заедно с подправките и останалите съставки и разбийте добре, докато продуктите се хомогенизират. Пресипете във формата и печете 55-65 минути.
Оставете кейка да се охлади във формата 10-тина минути. След това прекарайте остър нож по ръбовете на формата и обърнете, за да го извадите. Охладете напълно върху кухненска решетка, преди да поднесете.