1 ½ с.л. зехтин
2 чаши нарязан лук
¾ чаша нарязана зелена чушка
½ ч.л. червен пипер
3 скилидки чесън, ситно нарязани
4 чаши дребни картофи, нарязани на малки парченца
1 ½ чаша домати от консерва, нарязани
1 ½ чаши миден бульон (от консерва) или рибен бульон
1 чаша сухо бяло вино
1 с.л. доматено пюре
½ ч.л. сол
черен пипер
1 дафинов лист
680g филе от треска или друга бяла риба, нарязана на парченца
2 с.л. сухо шери
2 с.л. нарязан магданоз
В съд с дебело дъно загрейте зехтина, след това добавете лука, зелената чушка, чесъна и червения пипер и задушавайте леко до омекване. Прибавете всички останали продукти, освен рибата, шерито и магданоза. Оставете сместа да заври, намалете огъня и гответе на бавен огън под леко отхлупен капак 20-25 минути, или докато картофите омекнат. Внимателно прибавете рибата и шерито и гответе още 12-15 минути на бавен огън, докато рибата се къса лесно с вилица. Проверете на вкус и добавете още подправки, ако е необходимо, заедно с нарязания магданоз.