400 г телешка кайма
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
4 с.л. олио
смлян ким на върха на ножа
черен пипер, сол
1 глава червен (лилав) лук за украса
8 бр. чери доматчета
200 г мек кашкавал
1 голяма салата
чипс тортиля
8 с.л. мексикански сос (готов)
3 с.л. зехтин (олио)
сокът на 1 бр. лимон
Задушаваме каймата в половината олио да стане на трохи. После я пресипваме в телен гевгир да се отцеди от мазнината (ползвате я за друго ястие). В останалото олио задушавате за 5 минути ситно нарязаните лук и чесън. Добавяте каймата, поръсвате с ким, черен пипер и сол. Пържим 5 минути и махаме от огъня. Овкусяваме с мексиканския сос. Накъсваме салатата на парченца и разпределяме в 4 чинии. Разбиваме лимоновия сок със зехтина и поръсваме салатата. Върху нея разпределяме каймата. Украсяваме с шайби от лилавия лук, четвъртинки чери домати, ивички кашкавал и чипс.