Пикантна топла салата от тиквички
18 Май 2013
29075
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3-4 големи тиквички или 6-8 по-малки (отрежете краищата)
1 с.л. зехтин екстра върджин
3 скилидки чесън, счукан
щипка лют червен пипер на люспички
сол и черен пипер
настърган Пармезан за поръсване
Нарежете тиквичките на жулиени - използвайте белачка за зеленчуци (не ги белете, а само остържете добре кората). Загрейте мазнината в дълбок тиган на умерен огън. Прибавете чесъна и червения пипер и ги запържете за около 1 минути, докато чесънът започне да покафенява и замирише. Добавете тиквичките и посолете. Задушете, докато тиквичките омекнат, около 5 минути. Намалете огъня. Подправете с прясно смлян черен пипер. Поднесете салатата с настърган пармезан, докато е още топла!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари