Пикантни мариновани маслини
22 Декември 2011
15513
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г черни (зелени) маслини
500 мл зехтин
80 мл балсамов оцет
5 сушени люти чушки
4 скилидки чесън
1 лимон
Голям буркан (1,25 л) се облива с гореща вода. Вътре се поставят маслините. Чесънът се обелва и всяка скилидка се разполовява. От лимона, с белачка за картофи, се отрязва кората, която се разделя на 3 тесни ивици. В малка тенджера се загряват зехтинът, оцетът, чушките, чесънът и лимоновите ивици. Маслините се заливат с горещата марината, така че да бъдат напълно покрити, като се оставя 1 см празно място между капака и маслините. Бурканът се затваря веднага херметически. Оставят се да се мариноват 3 дни преди консумацията. Маринованите маслини могат да се съхраняват до 3 седмици в хладилник.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари