пилешко месо - 6 бутчета
къри – 1 ч.л.
червен пипер – 1 ч. л.
черен пипер
сол
масло - 1-2 с.л.
лук – 1 глава кромид
чесън – 1 скилидка
домати – 600 г
индийско орехче – 1 щипка
бульон – 50 мл
мед – 1 ч.л.
нарязан магданоз – 2 с.л.
лимони - 2 с.л. лимонов сок
сол – на вкус
розмарин - 1 ч.л.
Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри. Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода. Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.
Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио. Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати. Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.
Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок. Вари се още 5 минути и се маха от котлона. Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.