700 гр свинско месо (чисто, без кост)
сол
черен пипер
30 гр брашно
50 гр олио или масло
100 мл вино
50 гр лук
червен пипер
2 с.л. горчица
1 с.л. доматено пюре
един лимон
вода
100 мл. сметана за готвене
1 жълтък
Свинското месо се нарязва на хапки, измивас се и се подсушава добре, след което се натърква със сол и черен пипер. Овалва се в брашно и се пържи в загрятата мазнина на силен огън. Щом се запържи добре от всички страни, се изважда в затоплена чиния. В същата мазнина се слага нарязаният лук и се запържва. Щом лукът стане златист, ястието се поръсва с малко червен пипер. хапките се връщат в тигана добавят се горчицата, доматеното пюре и малко лимонов сок и вода, така че да покрие месото. Ястието се задушава на бавен огън, докато течността поизври. Добавя се виното и още малко вода и щом месото омекне добре, се прибавя на тънка струйка сметаната, в която предварително е разбит жълтъкът. Оставя се да кипне, след което се дърпа от огъня и се поднася.