кайма - 300 г
червени чушки - 1 брой
зелени чушки - 1 брой
люти чушки - 1 брой
лук - 1 глава
чесън - 5 - 6 ск.
боб - 250 г червен или смес от няколко вида боб
домати - 500 мл доматен сос
вино - 60 мл червено
сол
черен пипер - на вкус
къри - 1/2 ч.л.
кимион - около 1 ч.л.
чили - 1/2 ч.л., по желание или на вкус
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос.
Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте под капак за 15-тина минути. По желание добавете сос Табаско. Идва ред да добавите царевицата, след което задушавайте за още 5 минути или до пълното омекване на боба. Накрая готовото чили се отема от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.