Пилаф с пуешко месо
22 Декември 2011
8733
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г ориз
300 мл гореща вода
1 глава кромид лук
1-2 моркова
сол
смлян черен пипер
В тенджера с дебело дъно се сипват 300 мл гореща вода и оризът.
Посолява се и след завирането се разбърква.
Огънят се намалява и оризът се вари 10- 15 минути без капак и без да се разбърква.
В това време в тиган се задушават ситно нарязаният лук и настърганите на едро ренде моркови (5-8 минути).
След като оризът попие водата по повърхността, се прибавят нарязаното на кубчета месо и задушените лук и моркови.
Ястието се разбърква и се задушава под капак 10-12 минути.
Посолява се и се подправя със смлян черен пипер и магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари