Пиленце по кралски - страшна глезотийка за няма и 30 минути! Любимата рецепта на кралица Елизабет:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пиленце по кралски - страшна глезотийка за няма и 30 минути! Любимата рецепта на кралица Елизабет:
Пиленце по кралски - страшна глезотийка за няма и 30 минути! Любимата рецепта на кралица Елизабет:
5909
Източник: blitz.bg
Пиленце по кралски - страшна глезотийка за няма и 30 минути! Любимата рецепта на кралица Елизабет:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешкото месо е сред най-употребяваните в едно домакинство. То е диетично, вкусно и с него може да приготвите какво ли не.

Днес ви представяме една страшна вкусотийка-глезотийка за нула време - Пиленце по кралски за няма и 30 минути. 

То се приготвя лесно и просто, а вкусът му е наистина невероятен. И най-важното, няма да ви отнеме много време, а ще си спомняте вкуса му дълго, след като сте го изяли! 

Говори се, че това е сред любимите рецепти на кралица Елизабет Втора. Честно казано, не знаем дали тази рерцепта има нещо общо с кралския двор, но определено е достойна за него. Ето как се прави прочутото Пиле по кралски за 30 минути :

Пиленце по кралски за 30 минути

Продукти:

1 глава кромид лук 

1 с.л. растително масло  

1 чаена лъжичка доматено пюре 

1 с.л. паста къри

150 мл пилешки бульон

1 бр. дафинов лист 

морска сол и черен пипер на вкус  

1 чаена лъжичка захар 

450 милилитра майонеза 

лимонов сок

4 с.л. сладко от кайсии

450 гр. варено пиле (гърди)

2 суп. лъжици сметана

пиле къри

Начин на приготвяне: 

Сварете пилешкото месо.

Сложете тигана на огъня, добавете растително масло и нарязания лук. Запържете за около четири минути. Добавете къри пастата и пържете още няколко минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.

Изключете котлона и добавете дафиновия лист, морската сол, черния пипер и пилешкия бульон. Включете отново котлона и изчакайте да кипне. Прибавете лимоновия сок и захарта, след това намалете огъня до минимум и оставете да покъкри за 10-ина минути.

Вземете цедка и прецедете соса през нея. След като той изстине, добавете майонезата, сладкото от кайсии и сметаната. 

Нарежете свареното пилешко месо на парченца и го изсипете в соса. Ястието е готово! За тази вкусотия е изключително подходяща гарнитура от ориз! 

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft