Ето как аз пека пилето и всеки път месцето се отделя от кокала - малко по-различно, но супер вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Идеи за уютен дом
Ето как аз пека пилето и всеки път месцето се отделя от кокала - малко по-различно, но супер вкусно:
65031
Снимков материал: pixabay.com
Ето как аз пека пилето и всеки път месцето се отделя от кокала - малко по-различно, но супер вкусно:

Вкъщи печеното пиле се яде с удоволствие и всички с нетърпение дежурим пред фурната. Мога да кажа, че е любимото ни ястие, така че когато отидох на пазара за пиле, продавачката ме позна като редовен клиент и ми каза нов начин за приготвяне на печено пиле .

Вече не пека пилето заедно с картофите, както го правех преди, сега ми е много по-лесно така и се получава много сочно и меко, месото не е безвкусно и всичко това се дължи на марината, която ще ви разкрия по-долу.

Печено пиле с картофи по нов начин

Продукти:

1 пиле

подправки като сол, вегета, черен пипер, смес от подправки за месо, чесън на гранули, магданоз (пресен или сушен)

100-150 мл олио

розмарин

чушки

моркови

Приготвяне: 

Поставете пилето върху дървена дъска и с помощта на кухненска ножица отрежете гръбнака, който може да се използва за супа, яхния или печене с картофи. Реже се на мястото, където преминава хрущяла.

пиле върху дъска

Стиснете останалото бяло месо с ръце, докато костта се счупи. Пригответе маринатата с 1,5 чаена лъжичка специална подправка за овкусяване на месо, добавете 1/2 чаена чаша чесън на гранули, малко розмарин и магданоз - сух или пресен. Ако добавите пресен магданоз, тогава е най-добре да го нарежете на много ситно.

мариновано пиле

Ако обаче нямате смес от подправки за месо, може да овкусите със сол, вегета, черен пипер и чесън. На вкус се добавят магданоз и розмарин. Сложете 50-100 мл олио в маринатата. Не трябва да е твърде течна или прекалено гъста.

пиле в марината

Пилето се покрива хубаво с марината от всички страни, особено от страната, която не е нарязана от хрущяла. Покрийте го с алуминиево фолио и го приберете в хладилник, за да поеме хубаво всички вкусове. Трябва да престои поне 2 часа, но още по-добре е да го оставите да престои една нощ.

На следващия ден нарежете картофите в тава, в избраното от вас количество и като допълнителен вкус към картофите прибавете 1 червена, 1 зелена чушка и морков, нарязани на пръчици.

зеленчуци в тава

Овкусете зеленчуците с вегета и черен пипер и намажете с олио отгоре. Разбъркайте на ръка, за да се разпределят хубаво олиото и подправките и наредете зеленчуците един до друг. Включете фурната да загрее на 180 или 200 градуса в зависимост от обема.

пиле върху зеленчуци

Сложете пилето да се пече директно върху решетката, която стои във фурната, а отдолу под решетката сложете тавата с картофите и останалите зеленчуци. По този начин целият сок от пилето ще отиде в картофите и те ще имат още по-добър вкус.

печено пиле върху картофи

печено пиле върху решетка

При мен пилето се пече около 1 час, а след това го изваждам от фурната и запичам зеленчуците още 10 минути, за да получат коричка. Сервирайте с прясна зелена салата. 

печено пиле с картофи

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft