Пилето обожава да го готвите така - заменете картофите с това и ще ви иде да го изядете с кокалите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилето обожава да го готвите така - заменете картофите с това и ще ви иде да го изядете с кокалите!
Пилето обожава да го готвите така - заменете картофите с това и ще ви иде да го изядете с кокалите!
9569
Пилето обожава да го готвите така - заменете картофите с това и ще ви иде да го изядете с кокалите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едно от най-популярните ястия у нас - печено пиле с картофи . Но любимата класика на всички е толкова изтъркана, че чак скучна! Днес обаче имаме за вас една нова рецепта за пиле - пиле с ябълки ! Преди да станете скептични, прочетете по-нататък, а най-добре - просто опитайте.

Невероятно вкусно е!

Хубавото на тази рецепта е, че с минимум усилия можете да получите вкусна и лека вечеря. Всичко, което се изисква от вас, е да накълцате ябълки, лук и чесън, да вземете шепа подправки. След това ястието се приготвя бързо и лесно: месото е наситено с аромати, подправки и ябълков сок, и се получава изключително сочно и вкусно. Ето рецептата за Задушено пиле с ябълки :

Задушено пиле с ябълки

Продукти:

Пилешки бутчета - 6 бр.

Канела - 1 чаена лъжичка

Сол - 1 чаена лъжичка

Бял пипер - щипка

Индийско орехче - щипка

Зехтин - 50 мл

1 глава лук

1 глава чесън

стрък градински чай

Канела - 2 пръчици

Пилешки бульон - 200 мл

Шафран - 2 стръкчета

4 ябълки

50 гр. масло

5 с.л. мед

Приготвяне:

Пригответе вашите съставки. Нарежете бутчетата наполовина. Смесете сол, черен пипер, индийско орехче и канела. Потопете всички парчета месо в тази смес и оставете настрана.

Нарежете лука на ситно.

Разрежете главата чесън напречно наполовина.

разрязан чесън

Поставете шафрана в горещ бульон (или вода). Оставете настрана, за да се запари добре.

шафранов бульон

В незалепващ тиган запържете парчетата пиле в зехтин на силен огън. Пържете до златисто кафяво.

пиле в тиган

Веднага поставете втори тиган с дебело дъно и висок ръб (може уок). Сотирайте лука на умерен огън, докато омекне, но не се сготви.

задушен лук

Прехвърлете запържените пилешки парченца в уока върху лученото канапе. Намалете топлината до минимум.

задушено пиле

Добавете чесън, клонче градински чай към пилето, покрийте с шафрановия бульон (шафранова вода).

Добавете канелените пръчици, след като ги счупите наполовина, и покрийте с капак. Оставете да къкри на слаб огън.

пиле с ябълки

Междувременно се заемете с ябълките. Обелете ги и почистете от сърцевината. Нарежете на резени.

ябълкови резени

Разтопете маслото в незалепващ тиган на слаб огън. Добавете меда. Сложете ябълките и усилете огъня. Смесете ги добре с маслото и меда.

карамелен сос

Карамелизирайте ябълките, като разбърквате от време на време, докато придобият приятен карамелен цвят.

резени ябълка

Прехвърлете готовите ябълки върху пилето. Оставете да къкри на тих огън, покрито за още 10 минути.

задушено пиле с ябълки

Да ви е сладко!

задушено пиле с ябълки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft