Пилешка кавърма
21 Ноември 2013
462492
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете пилешкото на хапки. Задушете ги с малко мазнина в дълбок тиган, след което прибавете нарязания на ивички лук, нарязаните моркови, нарязаните на ивички чушки и гъбите (на филийки). Задушете месото със зеленчуците, след което поръсете отгоре червения пипер и разбъркайте. Добавете обелените и настъргани домати. Залейте с малко топла вода, така че да покрие зеленчуците, и оставете да къкри на бавен огън. По желание може да добавите и половин чаша бяло вино. Щом ястието се позадуши, подправете с риган, сол, черен пипер на вкус и 2 пилешки бульона от кубче. Оставете да се задушава още се около 1 час, докато омекнат лукът и морковите, а водата почти изври. Поднесете кавърмата със ситно нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари