Пилешка кавърма

вход през zajenata.bg
Пилешка кавърма
admin
Добавена от: admin
462492
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. пилешко месо (най-добре  смесено бяло месо и от бут)
4-5 зелени и червени пиперки
2-3 моркова
4-5 глави лук
300 гр. гъби
1 с.л. червен пипер
2-3 домата
риган
магданоз
2 пилешки бульона от кубче
по желание - 1 ч.ч. бяло вино
 

Нарежете пилешкото на хапки. Задушете ги с малко мазнина в дълбок тиган, след което прибавете нарязания на ивички лук, нарязаните моркови, нарязаните на ивички чушки и гъбите (на филийки). Задушете месото със зеленчуците, след което поръсете отгоре червения пипер и разбъркайте. Добавете обелените и настъргани домати. Залейте с малко топла вода, така че да покрие зеленчуците, и оставете да къкри на бавен огън. По желание може да добавите и половин чаша бяло вино. Щом ястието се позадуши, подправете с риган, сол, черен пипер на вкус и 2 пилешки бульона от кубче. Оставете да се задушава още се около 1 час, докато омекнат лукът и морковите, а водата почти изври. Поднесете кавърмата със ситно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft