Тази рецепта е нещо противоположно на класическата лятна пилешка салата. Тя е вдъхновена от испанската кухня и включва печени чушки, бадеми, чесън и магданоз.
Продукти:
4 пилешки гърди без кожа (около 900 гр.)
4 дафинови листа
900 мл. пилешки бульон
2 скилидки ситно нарязан чесън
1 чаша обезсолени препечени бадеми, нарязани на ситно
1/2 голяма глава червен лук, нарязана на ситно
1/2 чаша нарязан на ситно магданоз
200 гр. печени чушки от буркан, обелени, почистени и нарязани
3 с.л. ябълков оцет
1/2 чаша зехтин
Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете пилешкия бульон и дафиновите листа в тенджера с капак и ги оставете да заврат. Добавете пилешките гърди в тенджерата. Оставете ги да покъкрят в врящият бульон. Покрийте тенджерата и изключете котлона. Оставете пилешките гърди в бульона за 30-60 минути.
Докато приготвяте пилето нарежете останалите продукти – бадемите, чесъна, лука, магданоза и червените чушки и ги сложете в голяма купа. Добавете сол, зехтин и оцет. Разбъркайте за да се смесят.
Извадете пилешките гърди от тенджерата и ги оставете да се охладят. Когато те изстинат достатъчно, за да ги пипате с ръце ги накъсайте на малки парченца. Пилешките парченце се смесват с останала част от продуктите в купата и се сервира охладена или на стайна температура.