Фенерите се измиват и слагат да се кипнат в 500мл вода. Оставят се да се поварят 30 минути, след което се оттеглят от котлона. Изваждат се от бульона. Месото се отделя от кокалите и се реже на дребно. Бульонът се прецежда. В нова чиста тенджера се слага нарязаното пилешко месо. Налива се прецеденият бульон и още 300мл чиста вода. Празът се почиства, измива и реже на дребно. Морковът и целината се белят и режат на кубчета с къдраво ножче. Доматът се измива, реже се капакът му и се настъргва на ренде. Картофите се обелват и измиват. Спаначените листа се почистват от дръжките. Мият се 1 по 1 на течаща вода. След това се накъсват на парчета. В тенджерата с месата се слагат всички зеленчуци, без настъргания домат. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Когато заври водата се отхлупва, да се добави парчето краве масло, 1ч.л. сол и доматения сок. Супата се готви на слаб огън. Половината лимон се измива много добре и се реже на колелца. След 30- 40 минути варене, се отхлупва, пуска се фидето и кръгчетата лимон. Изваждат се картофите, намачкват се на пюре и се връщат отново в супата. Разбърква се с дървена лъжица. След като се развари добре фидето, супата е готова и се изключва. Поръсва се щипка бял пипер и сух стрит девесил.
Пилешка супа със спанак
22 Декември 2011
5400
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари