Пилешка супа със спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Пилешка супа със спанак
Пилешка супа със спанак
admin
Добавена от: admin
5400
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2- 3 пилешки фенера
200г пресен спанак
1/4 стрък праз
1 морков
2 картофа
1 малка глава целина
1/2 лимон
1ч.л. сол
100г фиде
1 домат
щипка бял пипер
1ч.л. сух стрит девесил
30г краве масло

Фенерите се измиват и слагат да се кипнат в 500мл вода. Оставят се да се поварят 30 минути, след което се оттеглят от котлона. Изваждат се от бульона. Месото се отделя от кокалите и се реже на дребно. Бульонът се прецежда. В нова чиста тенджера се слага нарязаното пилешко месо. Налива се прецеденият бульон и още 300мл чиста вода. Празът се почиства, измива и реже на дребно. Морковът и целината се белят и режат на кубчета с къдраво ножче. Доматът се измива, реже се капакът му и се настъргва на ренде. Картофите се обелват и измиват. Спаначените листа се почистват от дръжките. Мият се 1 по 1 на течаща вода. След това се накъсват на парчета. В тенджерата с месата се слагат всички зеленчуци, без настъргания домат. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Когато заври водата се отхлупва, да се добави парчето краве масло, 1ч.л. сол и доматения сок. Супата се готви на слаб огън. Половината лимон се измива много добре и се реже на колелца. След 30- 40 минути варене, се отхлупва, пуска се фидето и кръгчетата лимон. Изваждат се картофите, намачкват се на пюре и се връщат отново в супата. Разбърква се с дървена лъжица. След като се развари добре фидето, супата е готова и се изключва. Поръсва се щипка бял пипер и сух стрит девесил. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft