Пилешка сърма с точени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешка сърма с точени кори
Пилешка сърма с точени кори
admin
Добавена от: admin
18865
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет точени кори
едно средно голямо пиле
две зелени чушки
2-3 с.л. грах от консерва
1 глава лук
2 бр. моркови
3-4 стръка кервиз
7-8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2-3 зърна бахар
3-4 стръка магданоз
1 щипка млян черен пипер
1 щипка джоджен и 1 щипка чубрица
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 чаена чаша олио 

Пилето се сварява със зеленчуците (моркови, олио, кервиз, черен пипер, дафинов лист, бахар, чушки, сол на вкус, 1 чаена лъжица олио). След като е готово се обезкостява и нарязва на ситно. Бульонът от пилето се прецежда и в него се сварява една кафяна чашка ориз (съотношение между ориз и бульон 1:3).
Нарязаното месо се смесва с готовия ориз и граха. Добавят се подправки: ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер, чубрица, джоджен и нарязаните и изцедени от бульона зеленчуци. Получената плънка се разпределя на 6 равни части (6 топки). Корите се взимат по 2 наведнъж, всяка предварително намазана с олио и с тях се завиват 6 големи сърми. Получените 6 сърми се подреждат в намазнена тава със сгъвката надолу. Заливат се с останалото олио и се запичат в загрята фурна на 190°С. Като порозовеят се заливат с предварително приготвена застройка от трите яйца и киселото мляко. Запича се отново до златисто-кафеникав загар. Поднася се с подлучено мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft