Днес ще ви дадем рецепта за изненадващо нежни и сочни пилешки бутчета, изпечени в сметана . Като основна съставка, с изключение на бедрата, всяка част от пилето е подходяща.
Марината на базата на млечен продукт допълнително омекотява месото, горчицата и чесънът добавят подправки, а лукът - аромат.
Съставки
Пилешко бутче 700 гр
Лук 1 бр
Чесън 3 скилидки
готварска сметана 200 мл
дижонска горчица 1 ч.ч
Червен пипер 1 ч.ч
Сол на вкус
Слънчогледово олио 1 супена лъжица.
Подготовка
Подсушете пилешките бутчета с хартиена кърпа, поставете ги върху дъска за рязане и разбийте леко с точилка. Поставете готовия продукт в намазнена тава, устойчива на фурна. Добавете нарязан лук и нарязан чесън на половин пръстени.
Към ферментиралото печено мляко добавете горчица, сол, червен пипер. Разбъркайте. Изсипете пилето и зеленчуците във формата с получената марината. Оставете го да действа поне един час
Изпратете пилето във фурната, предварително загрята до 200 градуса, за 50-60 минути.
Сервирайте горещи пилешки бутчета в сос с всякакви гарнитури: картофи, каша, задушени или пресни зеленчуци. Добър апетит!