Пилешки бутчета по индийски. И нека екзотиката ви дойде на гости за вечеря. Лесничка рецепта за...
18 Май 2016
9630
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
нарязан джинджифил
1 ч.л. черен пипер
2 шушулки кардамом
1 ч.л. канела
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.ч. ориз за гарнитура
Сложете в тигана 2-те супени лъжици масло. През това време измийте бутчетата. Смесете всички подправки и ги оваляйте в сместа. Докато запържвате бутчетата, ги обливайте с мазнината. Придобият ли златист загар, похлупете тигана и оставете да се задуши за 2-3 минути. Загрейте в тенджера 2 1/2 ч.ч. вода, към тях прибавете 1 с.л. масло и щипка сол. Изчакайте водата да заври. Измийте ориза и го сложете във врящата вода, разбъркайте и сложете капака. Варете 20 минути на слаб огън. Махнете от котлона и оставете капака, за да може оризът да поеме цялата течност.
Източник: sweetchocolateheaven.com
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари