Дори не е нужно да го дъвчете - толкова крехко става!
Всяка домакиня има няколко дузини рецепти за готвене на птиче месо . Но този лесен начин за печене на пиле радва дори изтъкнати готвачи. Защото такива нежни, сочни и ароматни бутчета не може да откриете дори в ресторантите. Ето как да си ги напавите сами у дома - Пилешки бутчета по цигански .
Пилешки бутчета по цигански
Продукти:
пилешки бутчета - 6 бр.
картофи - 3-4 бр.
моркови - 2 бр.
лук - 1 глава
червена чушка - 1 бр.
гъби - 200 г
червен пипер - 1 ч.л.
чесън - 3 скилидки
подправка за пиле - 1 ч.л.
сол и черен пипер - на вкус
фолио и хартия за печене
Приготвяне:
Всяко бутче разрязваме на няколко места с нож до костта, слагаме в купа, посоляваме, поръсваме с пипер, добавяме червен пипер и малко растително масло, разбъркваме и оставяме да престои половин час. В друга купа сложете зеленчуците, нарязани на средни кубчета, добавете нарязан чесън, малко червен пипер, сол, черен пипер и масло.
Разпределяме тази смес върху шест квадратни парчета фолио, покрити с пергамент или хартия за печене. Сега поставяме пилешките бутчета върху зеленчуковата "възглавница" и увиваме всичко като в торба. Печем във фурната на 180 градуса за 40 минути и това е – гурме ястието е готово!