1 с.л. мирин (вид оризово вино)
4 с.л. саке
2 с.л. кафява захар
4 с.л. соев сос
парченце пресен джинджифил, настърган (около 2,5 см)
3 скилидки чесън, тънко нарязан
1 червена люта чушка, нарязана на тънко
500-750 гр. пилешки бутчета с костта и кожата
За украса:
1 червена люта чушка, нарязана на ситно
4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 с.л. сусамово семе
Смесете всички продукти за бутчетата в дълбока купа и объркайте добре, за да се покрие месото с останалите продукти. Пресипете всичко в голям найлонов плик, затворете плътно и оставете за поне 2 часа в хладилник, най-добре цяла нощ.
Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете маринованото пилешко в голяма тавичка и печете 35-40 минути, като обръщате 1-2 пъти с щипци.
За поднасяне: сложете бутчетата върху широко плато, украсете със зеления лук, нарязаната люта чушка и сусамовото семе.