4 пилешки гърди
1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
2 с. л. царевично брашно
4 с. л. масло
200 г фино нарязано финокио или целина
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
200 г гъби, нарязани на филийки
200 мл бяло пенливо вино или вермут
200 мл сметана
Месото се поръсва с MAGGI® Вълшебен вкус Пиле и се начуква между два пласта фолио за свежо съхранение. Поръсват се с брашното от двете страни и излишното се изтупва.
В половината от маслото се запържват финокиото, празът и гъбите за 3-4 мин., после се изваждат.
Добавя се останалото масло и в него запържва месото от двете страни до златисто. Добавят се зеленчуците и всичко се залива с виното. Оставя се да поври 1-2 мин. и се налива сметаната.
Ястието се оставя да къкри, докато сосът се посгъсти. Може да се поднесе с варен ориз.