Пилешки гювеч с бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки гювеч с бяло вино
Пилешки гювеч с бяло вино
admin
Добавена от: admin
16698
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 стръка целина
2 глави лук
2 моркова
1 пълна с.л. брашно (с връх)
1 консерва нарязани домати
няколко стръка мащерка
500 гр. обезкостени пилешки бутчета, почистени от кожата и нарязани на хапки
500 мл. бяло вино
зехтин

Загрейте фурната на 180ºC. Нарежете едро целината, лука и морковите. Загрейте голяма тенджера на умерен огън. Сипете вътре 2 с.л. зехтин и запържете зеленчуците и мащерката за 10-тина минути. Прибавете пилешкото и брашното и разбъркайте добре. Прибавете бялото вино и доматите. Разбъркайте отново и подправете със сол и черен пипер. Оставете ястието да заври, след това покрийте с капак и прехвърлете във фурната. Изпечете за 1 1/2 часа, като проверите след първия час и добавите малко вода, ако изглежда сухо. Опитайте на вкус и поднесете с варени на пара картофи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft