Пилешки гювеч с бяло вино
16 Юли 2013
16698
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 180ºC. Нарежете едро целината, лука и морковите. Загрейте голяма тенджера на умерен огън. Сипете вътре 2 с.л. зехтин и запържете зеленчуците и мащерката за 10-тина минути. Прибавете пилешкото и брашното и разбъркайте добре. Прибавете бялото вино и доматите. Разбъркайте отново и подправете със сол и черен пипер. Оставете ястието да заври, след това покрийте с капак и прехвърлете във фурната. Изпечете за 1 1/2 часа, като проверите след първия час и добавите малко вода, ако изглежда сухо. Опитайте на вкус и поднесете с варени на пара картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари