пилешки дробчета - 2 тарелки
домати - 1 консерва белени
лук - 2 глави
чесън - 1 глава
сол
черен пипер
лимони - 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
мазнина - около 1 ч.ч.
магданоз - 3 стръка накълцан
Почистете пилешките дробчета. Накълцайте ситно една глава лук и я сложете в мазнината да се запържи. Щом леко омекне, добавете дробчетата и задушавайте, докато леко си сменят цвета.
Разбъркайте доматената консерва със сол, черен пипер и накълцания магданоз. Добавете 1 с.л. лимонов сок.
Прехвърлете дробчетата в тава, полейте с доматения сос, отгоре разпределете кръгове нарязана лук и запечатайте тавата с фолио.
Сложете ястието да се пече в предварително загряна умерена фурна за 30 минути. След това махнете фолиото и доопечете за още 10 минути.