500 гр пилешки дробчета
100 мл. бяло вино
200-300 гр гъби печурки
1 с.л. масло
1 с.л. брашно
1 с.л. микс от подправки
1-2 скилидки чесън
червен пипер или 1-2 с.л. доматено пюре
Дробчетата се измиват много добре. Овалват се в брашно и се изпържват добре. Щом са готови, се вадят от тигана, а в олиото от дробчетата се добавя 1 с.л. масло. Щом се разтопи и загрее, се прибавя нарязаният ситно кромид и се разбърква, докато стане прозрачен. Прибавя се пасираният чесън и нарязаните гъби. Пържи се, докато гъбите омекнат добре, след което дробчетата се връщат в тигана. Всичко се обърква добре и се добавят подправките. Преди края на пърженето ястието се наръсва с червен пипер или малко доматено пюре и 1 с.л. брашно. Обърква се добре, залива се с виното и се оставя да къкри около 15 минути на тих огън.