(за 2-4 порции)
За пилето:
6-8 ч. ч. зеленчуково олио
20 бр. пилешки крилца
1 яйце (разбито)
1 ч. ч. прясно мляко
2 ч. ч. брашно
2 1/2 ч. л. сол
3/4 ч. л. черен пипер
3/4 ч. л. моносодиев глутамат.
За соса:
1 1/4 ч. ч. кетчуп
1/3 ч. ч. бял оцет
1/4 ч. ч. меласа
1/4 ч. ч. мед
1 ч. л. течен пушек
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. брашно от лук
1/4 ч. л. чили на прах.
Смесете продуктите за соса в малък тиган на средна температура.
Бъркайте докато съставките се смесят добре и започне да ври.
След това намалете температурата и варете 15-20 мин. без капак.
Докато сосът ври, загрейте 6-8 ч. ч. зеленчуково олио в дълбок тиган.
В малка купа смесете разбитото яйце с млякото.
В друга купа смесете брашната, солта, черния пипер и моносодиевия глутамат.
Когато олиото се сгорещи потопете пилешките крилца първо в млякото, а после и в брашното и ги подредете върху някакъв съд докато всички са оваляни в сместа.
Пържете крилцата 9-12 мин. докато станат златисто кафяви.
Прецедете ги върху кухненска хартия.
Когато сосът е готов поръсете цялата повърхност на крилцата с него.
Сервирайте веднага.