Пилешките крилца на сред най-пренебрегваната част на пилето. Първо по тях няма толкова много месо и второ - мнозина не знаят как точно да си ги приготвят така, че да са наистина вкусни.
Най-вкусните пилешки крилца
Продукти:
Пилешки крилца - 500 гр.
Светла бира - 500 мл
Чесън - 3-4 скилидки
Смлян черен пипер 1/4 ч.л.
Сол и къри в зависимост от вкусовите предпочитания
Приготвяне:
Първо измийте крилата и ги подсушете. Сложете ги в удобен съд и отгоре пресовайте чесъна, добавете къри и черен пипер, посолете. Омесете много добре с ръце, така че всички крила да са оваляни в сместа. Оставете за няколко часа да се мариноват в хладилника.
Вземете подходяща тавичка и поставете крилцата в нея, след това ги залейте с бира. Бирата трябва да ги покрива на 2/3 от височината.
Не е необходимо фурната да бъде предварително загрята. Пъхнете крилцата да се готвят за около 50 минути на 220-250 °.
Сервирайте крилата горещи. Невероятният им аромат веднага ще събере всички на трапезата!