Пилешки крилца с картофи
26 Януари 2012
126477
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг пилешки крилца
1 кг картофи
1 пилешки бульон
вода
олио
сол
черен и червен пипер
Картофите се обелват, измиват и нарязват на рибки. Нареждат се в тавичка, в която предварително е капнато олио. Долива се около два пръста вода + разтворения пилешки бульон, поръсват се със сол и червен пипер. Пилешките крилца се овалват в сол и черен пипер и се нареждат върху картофите. Тавата се покрива с фолио за печене и се пече на около 250 градуса за около 40 минути, докато водата почти се изпари. Маха се фолиото и се добавя още малко вода, за да не загорят картофите. Пекат се, докато крилцата и картофите придобият златна коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари