Пилешки късчета с кашкавал и гъби
23 Август 2013
101759
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 1 порция:
200 г пилешко месо от бутче
30 г мариновани гъби
30 г кашкавал
80 мл вода
12 мл соев сос
2 с. л. олио
брашно за овалване
картофено пюре за гарнитура
Oбезкостеното и почистено от кожата месо се нарязва на късчета. Късчетата се овалват в брашно, след което се поставят в голяма цедка, за да се изтръска излишното брашно. Запържват се до златисто в добре загрятото олио. Добавят се нарязаните на филийки гъби, водата и соевият сос. Тиганът се захлупва, месото се задушава 2-3 минути. Късчетата се сервират гарнирани с картофено пюре. Докато са топли, отгоре се настъргва кашкавал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари