200 гр. пилешко месо
1 яйце
1 дебела филия хляб
200 мл прясно мляко
½ глава лук
1 морков
2 супени лъжици олио
сол
черен пипер
Парчето хляб се натрошава на малки парченца, които се потапят в млякото и се оставят да покиснат вътре. Лукът се нарязва и се запържва в една супена лъжица от олиото. Добавя се настърганият морков и се разбърква, докато морковът омекне. След това се сваля от огъня и се оставя да се охлади. Пилешкото месо се смила или накълцва ситно, подправя се със сол и черен пипер и се омесва с киснатия и отцеден хляб и яйцето. Сместа се меси на ръка - трябва да е компактна. Добавя се сместа от лук и моркови и се оформят топки от каймата. Имайте предвид, че колкото са по-малки топките, толкова времето за пържене ще бъде по- кратко. В тиган с малко олио се пържат кюфтенцата, докато се зачервят приятно от всички страни.