Пилешки пай

вход през zajenata.bg
Пилешки пай
admin
Добавена от: admin
10247
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешко месо - гърди – 3 бр.
бекон – 3 резена
яйца – 2 бр.
сметана – 125 мл.
праз – 2 стръка
масло – 30 гр.
бутертесто – 1 кг.
сол
черен пипер
магданоз 

В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме маслото, връщаме праза, бекона и пилешкото в тигана, посоляваме и овкусяваме с черен пипер.

Изсипваме разбърканите със сметана жълтъци и оставяме на слаб огън около 3 мин. , като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и поръсваме с магданоз.

Загряваме фурната до 210 градуса. Разрязваме бутертестото на 2 листа. Единият лист поставяме в намазана с масло тава за печене. Отгоре разпределяме пълнежа като оставяме около 2 см. свободни краища. Покриваме с втория лист и притискаме краищата. Намазваме с разбито яйце и дупчим с вилица, за да може да излиза парата. Печем около 30 мин.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft