Пилешки пастет
22 Декември 2011
4471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ситно нарязаният лук се запържва за 1–2 минути в сгорещените масло и олио. Слага се накълцаният чесън, разбърква се, прибавят се измитите, почистени и отцедени пилешки дробчета и се запържва 6–7 минути.
След като водата се е поизпарила и дробчетата са променили цвета си, се изсипва сгорещеното бренди и се фламбира с клечка кибрит.
Когато огънят от фламбирането загасне, се добавят нарязаните гъби. Задушава се още 2–3 минути, като периодично се разбърква, и се овкусява с подправките.
Задушените дробчета и гъби се смилат в кухненски робот, налива се сметаната и се бърка до постигане на желаната консистенция.
Готовият пастет се прехвърля в подходящ съд и се сервира охладен.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари