1 парче бяло пилешко месо
200 гр. шунка
200 гр. кашкавал
За сос Бешамел:
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици брашно
500 мл прясно мляко
Подправки:
индийско орехче, сол, магданоз
2 супени лъжици заквасена сметана
Почистете бялото месо от костите и го нарежете на тънки ивици. По-големите разполовете, а ако са малки, поставяйте по две. Подредете ги по следния начин: лента кашкавал, шунка и пиле.
След това ги навийте заедно на рулца и ги подредете в огнеупорен съд.
Запържете брашното в маслото. С постепенно добавяне на млякото пригответе гъст сос, бъркайки непрекъснато. Накрая добавете подправките и заквасената сметана, след което разбъркайте добре. Залейте със сместа рулцата и печете на 200 градуса около 30 минути.
Готовите рулца леко охладете (15 минути) и след това ги поднесете с гарнитура по желание.