смесени подправки на вкус (италиански билки - риган, босилек и пр., на вкус)
сол (на вкус)
брашно
1 яйце
50-60 мл прясно мляко
600 гр. пилешко филе
чесън (на вкус)
лимон (само сока)
Нарежете филето на кубчета от около 2x2 см.
Поръсете ги с лимонов сок, сол и подправки на вкус. Объркайте добре.
През това време нарежете на ситни кубчета лука. Може да добавите и скилидка чесън.
В купа смесете филето, лука (и чесъна), млякото и яйцата.
Разбъркайте добре, след това постепенно добавете брашното - тестото трябва да прилича на сместа за палачинки.
Изпържете от сместа (като пускате с лъжица) котлети в горещо олио на умерен огън по 7 минути от всяка страна.
Поднесете за вкусен обяд и вечеря, и изненадайте близките си приятно с тази лесна и бърза рецепта!