Пилешки специалитет за лентяи - лесно, бързо и без цапане!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки специалитет за лентяи - лесно, бързо и без цапане!
Пилешки специалитет за лентяи - лесно, бързо и без цапане!
admin
Добавена от: admin
49446
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

смесени подправки на вкус (италиански билки - риган, босилек и пр., на вкус)
сол (на вкус)
брашно
1 яйце
50-60 мл прясно мляко
600 гр. пилешко филе
чесън (на вкус)
лимон (само сока)

Нарежете филето на кубчета от около 2x2 см. 
Поръсете ги с лимонов сок, сол и подправки на вкус. Объркайте добре.
През това време нарежете на ситни кубчета лука. Може да добавите и скилидка чесън.
В купа смесете филето, лука (и чесъна), млякото и яйцата.
Разбъркайте добре, след това постепенно добавете брашното - тестото трябва да прилича на сместа за палачинки.
Изпържете от сместа (като пускате с лъжица) котлети в горещо олио на умерен огън по 7 минути от всяка страна.
Поднесете за вкусен обяд и вечеря, и изненадайте близките си приятно с тази лесна и бърза рецепта!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft