Лятото е на хоризонта, което означава, че всеки започва активно да се подготвя за плажния сезон. След зимата и карантината малцина могат да се похвалят с предишните си форми. Аз самият съм качил няколко излишни килограма, така че сега в хладилника винаги има диетично пилешко филе. Вече ми писна от варено месо . Опитвам се да намеря нещо по-интересно и вкусно.
Рецептата, на която попаднах е елементарна. Слагам всички, заливам с яйчна маса и го поставям във фурната. И всеки път под предлог за дегустация си режа поне 2 парчета . Е, не мога да устоя на такова изкушение. Много вкусно. Предлагам да се убедите сами.
Съставки
Пилешко филе 450 гр
Лук 2 бр.
Домат 3 бр.
Яйце 3 бр.
кашкавал 100 g
Сметана 3 с.л.
подправки 0,5 пакет
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Накълцайте лука и го запържете в малко растително масло или зехтин до златисто кафяво. Нарежете филетата на малки кубчета и комбинирайте с лукът, накълцани подправки по ваш вкус, сол и черен пипер.
Оставете месото да се маринова за 10-15 минути. Намажете съд за печене със зехтин (можете да използвате слънчогледово олио) и поставете пилето в него.
Разбийте яйцата, добавете кашкавал и заквасена сметана. Подправете със сол на вкус и разбъркайте добре.
Разпределете получената маса върху месото. Нарежете доматите на филийки и поставете върху пълнежа.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете пилето за 30 минути.
Сервирам пилешката запеканка както с гарнитури, така и с леки зеленчукови салати. Ако се притеснявате за съдържанието на калории в ястието, можете да използвате безмаслена заквасена сметана. Тази рецепта превръща скучното пилешко филе в сочна закуска. Всички ще бъдат щастливи!