3 броя пилешки бутчета с горната част, без кост
Марината:
200 гр. гъсто кисело мляко
1 скилидка чесън
1 парче пресен джинджифил (размер колко скилидка чесън)
на върха на ч.л. лют червен пипер, кимион и кориандър (смлени)
сок от 1/2 лимон
малко сол и черен пипер
1/2 чаена лъжичка мащерка
Допълнителни съставки:
1 китка пресен лук (4 стръка)
1 скилидка чесън
1 супена лъжица доматено пюре
на върха на ч.л. джинджифил и кориандър (смлени)
1 кубче пилешки бульон за супа
300 мл. вода
2 супени лъжици гъсто кисело мляко
1 морков
Пилешкото се нарязва на парчета и се поставя в съд, подходящ за хладилника. Добавят се ситно нарязаната скилидка чесън и джинджифилът, подправките, киселото мляко и сокът от лимон. Хубаво се разбърква и маринатата се поставя в хладилник за поне 2 часа или за цялата нощ.
В тиган на огъня се загрява малко олио. Добавя се ситно нарязаният пресен лук и чесъна и се оставят да се запържат. След това се прибавят джинджифилът и кориандърът (смлени) и сместа се разбърква. Добавят се морковите, нарязани на тънки кръгчета и се оставят малко да се задушат. Щом омекнат, се прибавя доматеното пюре, след което сместа отново се разбърква и накрая се прибавя пилешкото заедно с марината. Ястието се оставя така да ври 5 минути на тих огън.
Във водата се разтваря бульонът и се добавя в тигана. Оставя се да заври, след което котлонът се намалява и се оставя да къкри 25-30 мин. В зависимост колко гъсто искате да е ястието, може да добавите малко или повече течност. Накрая добавете и киселото мляко, разбъркайте и дръпнете от огъня. Сервирайте топло.