Пилешко по киевски с ароматно масло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешко по киевски с ароматно масло
Пилешко по киевски с ароматно масло
admin
Добавена от: admin
10306
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешко месо - 1.5 кг пилешки гърди (4 броя)
сол
черен пипер - прясно смлян
чесън - 2 скилидки, за маслото с подправки
лимон - 1 малък
масло - 100 гр
магданоз - 3 с.л. пресен, наситнен
пелин - 1 с.л. дребно нарязан
лук - 1 с.л. песен, дребно нарязан
сос - 2 ч.л. Табаско
ликьор - 2 с.л. анасонов
сол
черен пипер - прясно смлян
яйца - 2 броя, за панировката
брашно - 100 г
хляб - 100 г сух, без корите или галета
олио - за пърженето
 

За да приготвите маслото с подправките за това традиционно украинско ястие, първо накълцайте чесъна, настържете лимоновата кора и изцедете самия лимон. Смесете първо 1 с.л. лимонова кора и сок с маслото, а след това започнете да прибавяте наситнения магданоз, дребно нарязания пелин и лук, добавете соса Табаско и ликьора и овкусете със сол и черен пипер на вкус. От тази смес оформете руло с дължина 11 см и дебелина 6 см, увийте го във фолио и го сложете във фризера за 10 минути да е стегне.

През това време вземете пилешките пържоли и направете с нож джоб през средата. Овкусете ги обилно със сол и черен пипер навсякъде и ги поставете между найлоново фолио. Начукайте ги внимателно, за да станат с дебелина 0, 5-1 см.

Разбийте яйцата за панировката. Извадете маслото от фризера и го разрежете на 4 парчета. Във всяка разрязана пилешка пържола сложете по 1 парче от зеленото масло. Размерсете брашното с малко сол и черен пипер. Всяка пържола оваляйте първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

Оставете всички оваляни пържоли една върху друга в поднос във фризера поне за 20 минути. След като ги извадите отново ги оваляйте в панировката и ги изпържете в силно сгорещено олио (повечко).

Всяка пържола се пържи средно за 8-10 минути. Отцедете пилето по киевски върху кухненска хартия. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft