По-вкусно пилешко едва ли сте яли. Освен това е лесно и приятно за приготвяне.
Сварете пилето (бутчетата) в солена вода 30 мин. Махнете кожата и нарежете месото на малки парчета.
Отделно изпържете лука, докато стане стъклен. Добавете нарязаните гъби и ги оставете също малко да се запържат.
Дръпнете настрана тигана и изсипете съдържанието му в голяма тава. Добавете нарязаното варено месо, майонезата, горчицата, черния пипер, червения пипер, сол, магданоз и бялото вино. Разбъркайте всичко хубаво.
Сега подредете ястието в глинен (пръстен) съд. Първо поставете на дъното олио. След това изсипете отгоре половината от настъргания кашкавал, след което поставете 3 супени лъжици от заквасената сметана. Изсипете цялото овкусено месо от тавата, отново покрийте с кашкавал и сметана.
Разклатете съда и го пъхнете в предварително загрята фурна на 250-300 градуса, покрит с фолио, да се пече около 40 мин. Към края свалете фолиото и оставете ястието малко да се запече и да хване коричка.
Поднесете с варени зеленчуци, картофи или просто така, с чаша бяло вино.