Пиле по френски, пробвате ли го веднъж ще заеме челни позиции в тялото ви . Те са едни и същи златни, хрупкави, пълнежът също така е апетитен печени, когато нарязани . Но тя се състои не от масло, а от ароматни гъби,
Приготвянето им е трудно само теоретично, а на практика е супер лесно. Приготвянето им обикновено отнема не повече от час.
съставки
Пилешко филе 800-900 g
печурки 250 g
лук 1 брой
Яйце 2 броя
галета 100 g
сметана 150 ml
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подготовка
Почистете гъбите, нарежете на малки кубчета. Също нарежете и лука. В растителното олио, запържете лука първо за прозрачност, след това сложете гъбите. След 5-7 минути добавете сметаната, малко сол и черен пипер. Сосът разбъркайте, докато стане гъст. След това го охладете и изпратете в хладилника
По това време подгответе пилешкото филе. Разделете всяко на 2 части, поставете прилепващо фолио. Начукайте месото добре
Поставете на всяко филе по 1-1,5 супени лъжици пълнеж с гъби, завийте на руло. Потопете получената първо в разнитото яйце, после оваляйте в галетата
Запържете в дълбок добре загрят тиган от всички страни.
Панираните пилешки филенца се гарнират с картофено пюре, консервирана царевица и прясна маруля. Това ще се превърне в отлично ястие. Запомнете рецептата и не забравяйте да я споделите с приятел!