Пилешко ризото с пармезан
22 Декември 2011
22171
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се накисва в купичка с вода. Пилешкото се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Наливат се 2ч.ч. вода и съдът се поставя на включен котлон. Месото се вари така 30 минути. После се изваждат мръвките в чиния, а бульонът се прецежда. Взема се по- дълбок тиган с похлупак. Слагат се 2с.л. краве масло и сол на вкус. Съдът се поставя на загрят котлон. Най- напред се запържва оризът за 5 минути. После се добавят късчетата месо. Слага се 3ч.ч. прецеден бульон. При необходимост се поръсва сол. Тиганът се похлупва. Ризотото се готви на слаб огън 50 минути. После се оттегля. Отхлупва се и се разпределя в 4 чинии. Всяка порция се поръсва със ситно нарязан босилек и настърган пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари