Пилешко роле с ароматно пюре

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешко роле с ароматно пюре
Пилешко роле с ароматно пюре
admin
Добавена от: admin
14176
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 големи пилешки бутчета
2 ленти бекон
1 с. л. олио

за плънката:

30 г шамфъстък
5–6 стръка прясна мащерка
2 стръка магданоз
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:

1 глава лук
1 морков
1/2 глава целина
5–6 стръка прясна мащерка
2 стръка магданоз
2 скилидки чесън
3 с. л. бяло вино
1 ч. л. доматен концентрат
20 г краве масло
2 щипки куркума
сол и черен пипер на вкус

за пюрето от коприва:

250 г коприва
1 стрък пресен чесън
1 стрък пресен лук
20 мл олио
20 г краве масло
50 мл прясно мляко
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус 

Бутчетата се обезкостяват и се изтъняват внимателно с остър нож. Костите се слагат в тава и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Парчетата месо, които отпадат при изтъняването, се нарязват наситно и се смесват с накълцания шамфъстък, наронената мащерка, наситнения магданоз, олиото, сол и черен пипер. Сместа се разпределя в средата на пилешките пържоли и те се навиват на рула. Около всяко се увива лента бекон и се връзват с конец напречно и надлъжно. Рулата се намазват с олио и се запечатват от всички страни до златисто в предварително нагорещен тиган. Преместват се в тава и се пекат 10 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Лукът, морковът и целината за соса се обелват и се слагат да се варят в 100 мл вода, заедно с чесъна и мащерката. Добавят се изпечените кости от пилето и виното и се поръсва със сол и черен пипер. Сосът се оставя да се редуцира за около 10 минути и се прецежда. При непрекъснато бъркане се добавят доматения концентрат и маслото. Когато сосът се хомогенизира се прибавят ситно нарязаният магданоз и куркумата.

Копривата се измива и дръжките се изрязват. Слага се във вряща подсолена вода за около минута, след което се облива със студена, за да се запази цветът й. Нарязва се наситно.

Лукът и чесънът за пюрето се наситняват и се задушават за 2 минути заедно с копривата в предварително нагорещен тиган. Прибавят се олиото, индийското орехче, сол и черен пипер. Разбърква се и се наливат 50 мл вода. Бърка се непрекъснато, докато зеленчуците омекнат. Добавят се маслото и млякото и отново се разбърква. Сместа се пасира до получаването на гладко пюре.

Ястието се поднася, като в чиния се слага пилешко роле, до него се оформят с помощта на супени лъжици топки от копривеното пюре и отгоре се залива със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft