Пилешко руло с бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Пилешко руло с бекон
36333
Снимков материал: pixabay.com
Пилешко руло с бекон

 

Това е една невероятна рецепта за тънко начукани пилешки гърди, напълнени с бекон, лук и пармезан, навити, изпечени и сервирани със сметанов бял сос. Звучи много вкусно нали? Ако сте фен на рулото с месо, това е една рецепта, която не трябва да пропускате.

                   

Продукти:

4 глави лук, тънко нарязан

10 резена бекон (около 220 гр.)

4 пилешки гърди (около 200 гр.

всяко)

Прясно смлян черен пипер с малко лимонова кора

6 с.л. настърган пармезан

1 с.л. зехтин

1 скилидка смлян чесън

1/3 чаша бяло вино

2 с.л. обезсолено масло

1 и 1/2 с.л. брашно

1 и 1/4 чаши пилешки бульон

1/4 чаша сметана за готвене

 

Начин на приготвяне:

Работете на партиди, като първо запържите бекона в огнеупорен тиган, докато покафенее, но остане хрупкав. След като приготвите бекона го сложете върху кухненска хартия, за да прецедите мазнината. Запържете лука в същия тиган с останалата мазнина от бекона, докато омекне. Прехвърлете лука в малка купичка, като използате решетъчна лъжица, за да може да оставите мазнината в тигана. Загрейте фурната на 150 градуса по Целзий.

 

    

 

    

 

Поставете всяка половинка на пилешките гърди между две найлончета. Начукайте пилешките гърди, като използвате гладката страна на чука до дебелина 3 мм. След това махнете найлончетата от двете страни на пилешките гърди. Поръсете бонфилетата със сол, черен пипер и малко лимонова кора. Поставете 2-3 надлъжно нарязани резенчета бекон в средата на пилешките гърди.  Добавете лук и пармезан. Използвайте найлонче за да завиете на руло всяко едно парче от пилешките гъдри и увийте добре крайщата им за да не изтече сместа. Може да използвате клечки за зъби, за да прикрепите крайщата на рулото.

 

 

Добавете една с.л. зехтин към останата мазнина в тигана и загрейте до средно висока температура. Запържете пилешките ролца от всяка една страна, за около 5 мин общо. Прехвърлете огнеупорния тиган в средата на фурната и запечете за около 20-25 минути.

 

 

Прехвърлете готовите пилешки ролца в чиния и покрийте с фолио, за да ги запазите топли. Излейте останалата мазнина от тигана. Загрейте тигана на средно висока температура, добавете виното и отстранете остатъците от гърдите по дъното от тигана, като използвате дървена шпатула. Оставете виното на котлона, докато количеството му намелее до 1 с.л. Добавете чесъна и маслото. Запържете сместа на ниска температура за около минута. Добавете брашното и бъркайте за още една минута. Добавете бульона и сметана и оставете сместа да заври, като бъркате постоянно. Варете соса за около 2 минути. След като соса е готов го прецедете през фино сито в малка тенджера. Махнете клечките от пилешките ролца и нарежете ролцата на парченца по около 1 -1,5 см. Добавете от соса върху всяко едно от парченцата, като използвате лъжица. След това сте готови да сервирате ястието.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft