Пилешко с бира-рецепти пръстите да си оближеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Пилешко с бира-рецепти пръстите да си оближеш!
79820
Снимков материал: pixabay.com
Пилешко с бира-рецепти пръстите да си оближеш!

Пилешко с бира  -вкусно, лесно за приготвяне, и то в разгара на сезона на бирата, рецептите с пиле и бира са твърде актуални. Вижте ги:

Пилешки бутчета с бира

4 пилешки бутчета (горната част)
1 и 1/2 ч.чаша бира
1 ч.чаша вода
2 с.л.олио
1/3 пакетче масло
сол на вкус
1/2 ч.л.

червен пипер
Месото се измива и слага в тавичка. Осолява се на вкус и се покрива с парченца масло. Наоколо се изсипват бирата, водата и олиото. Поръсва се с червен пипер. Пече се до златисто, докато месото започне да се къса с вилица, на 250 - 270 градуса около 60 минути, като се обръща веднъж и от време на време се залива със соса.

Печено пиле с бира
1 средно голямо пиле , около 1,2кг
1 кг. картофи
или 500гр гъби
250 гр моркови
3-4 главо кромид лук – за затеи, които са на разделно хранене)
1/2 пакетче краве масло
1/2 бутилка бира
черен пипер, червен пипер, чубрица и сол на вкус
Почиствате и измивате пилето. Намазвате го отвърте и отвън с част от разтопеното масло, черния пипер, червения пипер и солта. Картофите нарязвате на колелца с дебелина около 5 мм. Ако правите варианта с другите зеленчуци – гъбите ежите на парченца, морковите на колелца, а лука на кръгове.
В средно голяма тава поставяте пилето, а около него нареждате картофите. Всичко заливате с 1ч.ч. гореща водаи половин бутилка бира.

Печете в умерено загрята фурна, н 200градуса, като от време на време обръщате пилето и го поливате със соса.

Хубавото на това пиле, че става едновременно готово с гарнитурата и ни трябва само по една бира още за вкусната вечеря.

Печете пилето докато придобие апетитна златиста коричка.

Пияно пиле с бира

Продукти: 1 пиле, 1 бира, сол, червен пипер, 1 книжен плик, масло за намазване.

Пияно пиле с бира приготвяне: почистеното и измито пиле се осолява отвън и отвътре, намазва се отвън с размекнато масло и се поръсва с червен пипер. После се пъхва в книжния плик от дебела амбалажна хартия, който се завързва добре с конец. В тавичка се поставя скара (метална или от дървени летвички) и се налива част от бирата. Пилето с плика се слага на скарата, без да докосва течността. Пече се в силна фурна, от време на време пликът се полива с бира. Към средата на печенето пилето се обръща на другата страна. Става сочно и вкусно като пиле на грил. Сервира се с гарнитура от пържени или варени картофки с лук, оцет и олио.

Бирени пилешки дробчета

Около 1 кг. пилешки дробчета

1 бутилка бира от 500 мл.

сол и черен пипер

лимон

Дробчетата трябва да са много добре изчистени. Измиваме ги и ги слагаме в тава. Поръсваме ги със сол и черен пипер на вкус. Заливаме ги с част от бирата, половината горе-долу. Загряваме фурната на 200 градуса. Мятаме едно метално фолио за похлупак на тавата. През това време си пийваме от останалата бира в бутилката. Слагаме дробчетата във фурната. Пекат се около 35-45 минути, докато ние отидем до онова място (тови път под "онова място" имаме предвид - до магазина, за още студена бира). Последните 5-7 минути махаме фолиото, за да се запекат дробчетата отгоре и да придобият златист цвят. 

Сервираме ги с бира, разбира се.

Бирени пилешки крилца

1 кг. пилешки крилца. Почисват се, измиват се и подсушават. Слагат се в голяма купа, а върху тях изсипва: 1 с.л. мед, сок от 1 лимон, 5-6 с.л. зехтин, 1 чаша бира, 1 с.л. горчица, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се всичко добре, покрива се с домакинско фолио и се слага в хладилника. Крилцата се киснат до вечерта, след което се нареждат в подходяща тава, слагат във фурната на 200 C и за около 30 мин. стават златисти.

Пиле с бира и картофи

1 бр. пиле (около 1.5 кг)
3 глави лук
3 -4 бр. моркови
1 бр. лимон
няколко скилидки чесън
150-200 г майонеза
2 с.л. соев сос
подправка за пиле
1 л светла бира
1-1.5 кг картофи (по възможност еднакви по големина)
сол, черен пипер

Приготвя се марината от пресования чесън, майонезата, подправката за пиле и соевия сос. Намазва се пилето и се оставя в хладилника, за да поеме марината.
През това време се нарязва лукът на полумесеци, морковите се настъргват, а на обелените картофи се правят нарези.
Във вътрешността на пилето се пъха 3/4 лимон. На дъното на по-висок съд (тава) с капак, се слага лукът, отгоре рендосаните моркови, пилето и около него - картофите. Посоляват се картофите и се поръсва с черен пипер. Залива се с бирата. Слага се капака. Ястието се пече във фурна. 15-20 минути, преди да стане готово, се маха капакът, за да може пилето приятно да се зачерви.

Пияно пиле с картофи и бира

1кг картофи 
1 пиле 
300 мл бира 
мазнина 
сол на вкус 
червен пипер

Белим картофите. Нарязваме ги на едри парчета и ги нареждаме в тава. Поръсваме със сол. Върху картофите нареждаме порциите пилешко. Посоляваме го, поръсваме с червен пипер, поливаме с мазнина и заливаме с бирата. Печем на 180 градуса като завъртаме няколко пъти месото, за да може да се изпече от двете страни.

Пилешки сърца с бира

чесън - 3 скилидки пресован

зехтин - няколко с.л.
сол
черен пипер - смлян

Приготвяне на Пилешки сърца с бира на фурна

Смесете бирата, меда, пресования чесън, зехтина, малко сол и черен пипер на вкус и розмарина и разбъркайте добре. 

Накиснете в тази марината почистените пилешки сърца и оставете в покрит съд в хладилника за 24 часа. 

След това ги отцедете от по-голямата част от маринатата и ги прехвърлете в тава. 

Добавете още малко сол и черен пипер на вкус и сложете да се пекат в умерено загряна фурна 20-тина минути. 

Поднесете пилешките сърца с бира на фурна с гарнитура от картофено пюре.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft