Пиле Алфредо с макарони

вход през zajenata.bg
Пиле Алфредо с макарони
admin
Добавена от: admin
20550
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300-350 гр макарони (например фарфале или фусили)

4 супени лъжици олио

2 цели пилешки гърди без кожа и кости

2 скилидки чесън

¾ чаша сухо бяло вино

3 супени лъжици заквасена сметана

½ чаша течна сметана за готвене

¾ чаша пармезан, настърган

2 супени лъжици пресен магданоз

Сварете пастата според указанията на опаковката, отцедете и оставете настрана. Посолете пилешките гърди, загрейте 2 супени лъжици олио в голям тиган на средно висока температура.

Добавете пилешките гърди и ги запържете, докато станат златисто-кафяви на цвят от двете страни. След това нарежете месото. Добавете още 2 супени лъжици олио в тигана и нарежете ситно чесъна. Запържете за около 1 минута, след което добавете виното и оставете на слаб огън още 2 минути.

Добавете двата вида сметана, както и сол и черен пипер на вкус, при което бъркайте постоянно. Оставете соса да се сгъсти няколко минути. Ако стане прекалено гъст, може да добавите малко разтворен пилешки бульон от кубче. Когато сосът е готов, свалете от огъня. Добавете пармезана в тигана и изсипете целия горещия сос при пастата. Добавете пилешкото и магданоза, нарязан на ситно.

Сервирайте и консумирайте веднага!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft