Нареждам пилето и зеленчуците директно в ананаса и пека: Френска рецепта, с която ще оближете пръсти без цапане на съдове

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нареждам пилето и зеленчуците директно в ананаса и пека: Френска рецепта, с която ще оближете пръсти без цапане на съдове
Нареждам пилето и зеленчуците директно в ананаса и пека: Френска рецепта, с която ще оближете...
2857
Нареждам пилето и зеленчуците директно в ананаса и пека: Френска рецепта, с която ще оближете пръсти без цапане на съдове
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви да опитате една необичайна рецепта - пиле в ананас по френски . Хитрината на ястието е, че месото и зеленчуците се запичат в половин пресен ананас, което придава на ястието богат екзотичен вкус, достоен и за царска трапеза! Приготвя се сравнително лесно, след като първо си набавите необходимите продукти:

Пиле в ананас по френски

Продукти:

  • 1 ананас
  • 1 бр. пилешки гърди
  • 150 г кашкавал
  • 1 домат
  • Сол и смлян черен пипер (на вкус)

Приготвяне:

Първо, трябва да купите голям, идеално узрял ананас. Когато избирате, обърнете внимание на "короната" на листата (тя трябва да е непокътната) и здравата дръжка.

цял ананас

Обърнете внимание и на миризмата на ананаса. Трябва да е леко сладка, но в никакъв случай прекалено силна, тъй като силната миризма показва началото на ферментацията. Кората на плода трябва да е плътна. Липсата на миризма показва, че плодът е неузрял. Напълно безполезно е да купувате неузрял ананас и да очаквате той да узрее у дома.

Нарежете ананаса наполовина. Отстранете пулпата от ананаса. Първо я нарежете с нож и след това я извадете с лъжица.

издълбан ананас

Нарежете пилето на филийки с дебелина около 0,5 см, доматите нарежете на тънки кръгчета. Месото на ананаса също нарежете на филийки. Това, което остава от пулпата, може да се изяде или да се добави към празнични десерти. Месото се овкусява със сол и смлян черен пипер на вкус.

пилешко филе

Подредете пилето, доматите и резенчетата ананас вътре в половинките ананас. Ако сте купили доста голям ананас, може да ви трябват 2бр.

пилешки гърди вместо един.

пиле с домати в ананас

пиле в ананас рецепта

Увийте половинките ананас в термоустойчиво фолио. Оставете самия връх отворен.

пилешко в ананас

Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. 10 минути преди края на готвенето поръсете ястието с настърган кашкавал.

пиле в ананас с кашкавал

Това е всичко: ястието е готово. Ястието се сервира най-добре горещо: ще бъде още по-вкусно и ароматно. 

пиле в ананас

вкусно пиле в ананас

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft