700 гр. пилешко бяло месо
2 глави лук
2 скилидки чесън
400 гр. гъби печурки
500 мл прясно мляко
60 гр. масло
200 гр. кашкавал
2 супени лъжици брашно
100 гр. синьо сирене - например Горгонзола
50 мл олио
смес от подправки, черен пипер
Обелете лука и го нарежете на кубчета. Гъбите нарежете на филийки, също и чесъна.
Нарежете пилешките гърди на пържоли, изтънете ги с чукче за месо и ги подправете на вкус. След това ги запържете в малко олио до златисто-кафяво, а после извадете от мазнината и ги оставете на топло.
В мазнината от месото запържете лука и чесъна чесъна, добавете гъбите и варете на умерен огън, докато гъбите омекнат и излишната течност се изпари. В края на задушаване добавете подправки на вкус.
Отделно запържете брашното в разтопеното масло. Постепенно долейте млякото и бъркайте, докато сосът се сгъсти. Към края на готвенето добавете натрошеното синьо сирене, подправки на вкус и разбъркайте добре.
Намажете подходяща тава с олио и подредете вътре пилешките пържоли. Върху тях разпределете задушените гъби и залейте със соса от синьо сирене. Отгоре поръсете с настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C до златисто-кафяво.